Tarihçe
Köy halkı, genelde Bulgaristan'dan gelmiş göçmen, yani muhacirlerden oluşur. Köyün kurucuları daha önce göç etmiş ailelerdir. Köy 1970'li yıllarda şehre çok göç vermiştir.
Kültür
Düğünlerde ve cenazelerde köy halkı hep birliktedir. Köyün ünlü bir pınarı vardır. Köyün ünlü yemekleri ve tatlıları; yabani eriklerden yapılan pekmez ve bundan yapılan pekmez hoşafı, kıvırma adı verilen yoğurtlu börek, papara, şaştım aşı, keşkek, dizmana'dır.
Coğrafya ve İklim
Köyün iklimi, bozulmuş Akdeniz İklimi etki alanı içerisindedir. Merkeze 47 km. uzaklıktadır. Şamlı beldesi ile Manyas ilçesinin arasındadır. İbirler, Karabeyler, Şamlı, Boğazköy, Toybelen'den sonra Yeroluk'a ulaşılmaktadır.
Nüfus : 231 (2000)
Ekonomi
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Buğday, arpa, mısır, ayçiceği ve kuru fasulye yetiştirilmektedir.
Altyapı bilgileri
Köyde ilköğretim okulu vardır, fakat okulda eğitim verilmemektedir. Köyün öğrencileri taşımalı sistem ile Şamlı beldesine gitmektedir. Hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol karayolu olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
Kaynak: http://tr.wikipedia.org/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder